Pensioen

U kunt er niet om heen. Als u op uw oude dag uw levensstandaard wenst te behouden, moet u zelf zorgen voor een aanvullend pensioen. Dat kan via uw werkgever met een groepsverzekering. Maar ook via uw privévermogen kunt u op een fiscaalvriendelijke manier een extraatje opzij zetten.

Wilt u weten waar u staat, kom dan zeker langs voor een pensioenanalyse. Wij gaan op basis van uw huidige situatie na wat u nodig zult hebben op uw 65e en stellen samen met u een plan op om dit doel te bereiken.

Een interessante oplossing om aan pensioensparen te doen, is een pensioenspaarverzekering. Het levert u een fiscaal voordeel op dat 25% of 30% van de gestorte premie bedraagt.

Om dit fiscaal voordeel te genieten, moet een pensioenspaarverzekering wel voor minstens 10 jaar aangegaan zijn. U geniet dit voordeel tot aan de einddatum en dus tot u 65 bent.

Een pensioenspaarverzekering is een levensverzekering van tak 21 met een veilig maar beperkt rendement, of van tak 23 die potentieel een hoger rendement oplevert. Bovendien kunt u in dit contract nog andere waarborgen onderbrengen zoals een dekking invaliditeit of overlijden.

Terug naar overzicht