Verzekeringsbelegging

Bent u op zoek naar een verzekeringsbelegging dan hebt u drie mogelijkheden, naargelang uw verwachtingen en risicoprofiel.

Tak 21

Een verzekeringsproduct van tak 21 is geschikt als u uw geld op een veilige manier wilt beleggen zonder veel risico te nemen.

Een tak 21-product biedt u:

  • een kapitaalgarantie: u krijgt uw inlegkapitaal (min de kosten) gegarandeerd terug
  • een gegarandeerd rendement: u weet bij elke storting precies hoeveel ze zal opbrengen
  • een mogelijke jaarlijkse winstdeelname

Hoeveel geld u belegt, kiest u volledig vrij.

Op deze producten betaalt u een premietaks van 2%, tenzij het gaat om een contract pensioensparen. U betaalt geen roerende voorheffing als het contract een looptijd heeft van meer dan acht jaar of het een overlijdensdekking van 130% bevat.

In het kader van langetermijnsparen kunnen de premies van een tak 21 bovendien een fiscaal voordeel opleveren.

Tak 23

Hebt u een meer dynamisch beleggersprofiel, dan kunt u kiezen voor een verzekeringsproduct van tak 23. Het rendement is dan niet gegarandeerd, maar ligt potentieel wel hoger dan in tak 21. U kunt kiezen uit verschillende fondsen (aandelen, obligaties, gemengde fondsen,…). Op deze manier kunt u heel gediversifieerd beleggen.

Tak 26

Bent u op zoek naar een belegging op korte of middellange termijn, dan kunt u kiezen voor een verzekeringsproduct van tak 26. Groot voordeel is dat er geen premietaks van 2% op betaald moet worden. Omdat er wel roerende voorheffing betaald moet worden, is dit product vooral interessant op korte of middellange termijn.

Tak 21 Tak 23 Tak 26 Interesse? Wij staan voor u klaar Terug naar overzicht