Bent u via uw hospitalisatieverzekering ook gedekt in de Verenigde Staten en Canada?

Gaat u op reis naar de Verenigde Staten of naar Canada, dan wordt dat ongetwijfeld een avontuur. Maar wat als er iets misloopt en u moet naar het ziekenhuis? Kunt u dan rekenen op uw hospitalisatieverzekering?

Op reis kan er van alles mislopen

Tijdens een reis naar de VS of Canada kan er heel wat gebeuren:

  • U raakt ernstig gewond of uitgedroogd tijdens een lange tocht in een nationaal park.
  • U bent betrokken bij een ernstig verkeersongeluk.
  • U wordt plots ernstig ziek en moet naar het ziekenhuis, waar u niet alleen een gepeperde rekening ontvangt, maar ook enkele dure medicijnen voorgeschreven krijgt.

In elk van deze situaties is het handig om op een hospitalisatieverzekering te kunnen rekenen. Maar wanneer komt zo’n hospitalisatieverzekering precies tussen? En bent u ook gedekt in de VS en Canada?

Wat dekt een hospitalisatieverzekering?

De rekening van een ziekenhuisopname kan in het buitenland vaak hoog oplopen. Een deel van die ziekenhuiskosten wordt terugbetaald door het Riziv. Een hospitalisatieverzekering betaalt dan het verschil terug, maar kan ook tussenkomen bij kosten die vóór en na de opname gemaakt worden (bv. voor medicijnen, kine …).

Komt een hospitalisatieverzekering ook tussen in de VS en Canada?

Dat hangt af van het type hospitalisatieverzekering dat u onderschreven hebt:

  • Sommige contracten bieden wereldwijd dekking, andere vooral in België en slechts beperkt in het buitenland.
  • In nogal wat hospitalisatieverzekeringen zijn ziekenhuisopnames in de VS of Canada niet gedekt. U moet in dat geval de volledige ziekenhuisfactuur zelf betalen.
  • Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een extra waarborg te nemen die ziekenhuisopnames in de VS en Canada dekt.
  • Vergeet ook niet dat een hospitalisatieverzekering enkel tussenkomt bij een verblijf in een ziekenhuis. Een gewoon doktersbezoek naar aanleiding van bijvoorbeeld een insectenbeet, dat in de VS en Canada ook al snel enkele honderden euro’s kan kosten, is sowieso niet gedekt.

Tip: Contacteer ons om te zien of uw hospitalisatieverzekering ook dekking biedt in de VS en Canada.

Wilt u toch wat extra zekerheid voor u op reis vertrekt?

Dan is een reisbijstandsverzekering precies wat u zoekt. Reisbijstandsverzekeringen bieden sowieso dekking in de VS en Canada. Sluit zo’n verzekering af vóór u vertrekt, dan kunt op beide oren slapen. Gaat er iets mis, dan hoeft u zich financieel geen zorgen te maken. Een reisverzekering biedt een erg ruime dekking: ze komt bijvoorbeeld ook tussen in de kosten voor repatriëring als dat nodig zou zijn.

Wilt u graag een offerte voor een reisverzekering? Bel of mail ons meteen.

Terug naar overzicht