BA-autoverzekering en bestuurdersverzekering: wat dekt wat?

U bent verplicht om een BA-autoverzekering af te sluiten wanneer u met een motorvoertuig op de openbare weg rijdt. En ja, ook een elektrische rolstoel, een quad en een speedpedelec vallen onder die categorie. Ook als u amper met het voertuig de baan op komt, bent u verplicht de verzekering te nemen. Maar wat houdt zo’n BA-autoverzekering in en hebt u nog wel aanvullende verzekeringen nodig?

De verplichte BA-autoverzekering

Wat dekt een BA-autoverzekering? De materiële en lichamelijk schade die u aan derden veroorzaakt. De inzittenden van uw auto worden ook als derden beschouwd als u een ongeval in fout hebt.

Stel, vóór u rijdt een auto die stopt om een voetganger aan het zebrapad over te laten. U was even niet goed aan het opletten en rijdt tegen de gestopte auto. Het resultaat: de bestuurder is licht gewond en de achterkant van de wagen geblutst. Uw BA-autoverzekering dekt enkel de materiële schade aan de andere auto en de lichamelijke kosten van de bestuurder. Heeft uw eigen wagen schade opgelopen of bent u zelf gewond geraakt? Dan hebt u pech. U zult zelf voor de kosten moeten opdraaien, uw BA-autoverzekering komt immers niet tussen.

Geruster in de auto met een bestuurdersverzekering

Wilt u toch graag wat meer zekerheid achter het stuur? Dan kunt u een aanvullende bestuurdersverzekering nemen. Die verzekering omvat:

  • een waarborg medische kosten
  • een waarborg arbeidsongeschiktheid
  • een overlijdensdekking

Wanneer u betrokken bent in een ongeval én in fout bent, zal deze verzekering tussenkomen in uw medische kosten en zult u een uitkering ontvangen in geval van arbeidsongeschiktheid of overlijden. Afhankelijk van de grootte van de uitkering die u wenst te ontvangen, uw leeftijd en uw gezondheidstoestand, zal de premie voor uw bestuurdersverzekering hoger of lager liggen.

De voordelen van zo’n bestuurdersverzekering zijn dat u als chauffeur beter beschermd bent en dat de premies bijzonder laag liggen. Dus waar wacht u nog op?

Voor uw eigen schade bij een ongeval in fout kunt u steeds een omniumverzekering nemen. Ook een rechtsbijstandsverzekering is onmisbaar, aangezien die ervoor zorgt dat uw belangen optimaal verdedigd worden als er conflicten ontstaan na een ongeval.

Bekijk onze verschillende verzekeringen en neem contact op met een van onze kantoren om te bespreken welke verzekeringen u nodig hebt.

Terug naar overzicht