Hoe moet u een aanrijdingsformulier invullen?

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval, is het van groot belang om het aanrijdingsformulier ter plaatse volledig en correct in te vullen. Dat versnelt niet alleen de schaderegeling, maar vermindert ook de kans op problemen en betwistingen achteraf. Met deze 10 tips leggen wij u uit hoe u het aanrijdingsformulier van de eerste keer goed invult.

10 tips bij het invullen van een aanrijdingsformulier

  1. Let erop dat u duidelijk en leesbaar schrijft. Vermijd zo veel mogelijk schrappingen en doorhalingen.
  2. Uw eigen gegevens vult u best op voorhand al in of gebruik onze CrashSticker. Zo moet u op het moment zelf geen tijd besteden aan het opzoeken van alle info.
  3. De situatieschets van de aanrijding moet correct, precies en duidelijk zijn. Vergeet ook zeker niet de rijrichting, verkeersborden, witte lijnen, signalisatie, andere voertuigen en eventuele obstakels te vermelden.
  4. Probeer op dezelfde lijn met de tegenpartij te komen en onderteken het aanrijdingsformulier samen.
  5. Wanneer er toch discussie ontstaat, verzamelt u best alle gegevens van de tegenpartij en vult u uw eigen aanrijdingsformulier in. De tegenpartij vult dan ook een apart aanrijdingsformulier in. Onderteken het document van de tegenpartij in dit geval zeker niet! Overweeg of het nuttig is om toch de politie erbij te halen.
  6. Bel altijd de politie als er gewonden zijn.
  7. Als u niet akkoord gaat met de verklaringen van de tegenpartij, vermeldt u dat bij ‘mijn opmerkingen’.
  8. Check grondig de gegevens van de tegenpartij, met extra aandacht voor de nummerplaat en de verzekeringsgegevens met de groene kaart (intussen is dit een witte kaart geworden).
  9. Vul steeds de volledige naam en het adres van de getuigen in. Als de info niet compleet is, kan de getuige later betwist worden.
  10. Houd er rekening mee dat wat u niet onmiddellijk neerschrijft, later gemakkelijk ontkend, tegengesproken of betwist kan worden.

CrashStickers

Om het invullen van uw aanrijdingsformulier te vereenvoudigen, kunt u onze CrashStickers gebruiken. Die krijgt u van ons bij het afsluiten van een autoverzekering en bevatten de belangrijkste gegevens. U plakt de stickers gewoon op het aanrijdingsformulier en bespaart zo heel wat tijd en zorgen.

Hebt u nog vragen over het aanrijdingsformulier of over uw autoverzekering? Contacteer dan een van onze kantoren, wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht