De voordelen van een omzetverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders in Temse

Wilt u uw bedrijf in Temse tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid beschermen? Sluit dan vandaag nog een omzetverzekering af. Als dan een van de sleutelfiguren van uw onderneming voor een langere periode uitvalt door een ongeval of ziekte, hoeft u zich financieel alvast geen zorgen te maken. Uw omzetverlies is gedekt.

Wat is een omzetverzekering?

Als een van de sleutelfiguren van uw onderneming plotseling uitvalt, krijgt u meer dan waarschijnlijk met een aanzienlijke inkomensdaling te maken. Uw maandelijkse kosten blijven gewoon doorlopen. Indien u genoodzaakt bent om een tijdelijke kracht aan te nemen om de extra werklast voor de andere werknemers zo veel mogelijk te beperken, stijgen die kosten zelfs. Met een omzetverzekering betaalt uw verzekeraar de vennootschap een maandelijks bedrag uit om de financiële impact voor uw bedrijf te minimaliseren.

Verzekering gewaarborgd inkomen of omzetverzekering?

Allebei de verzekeringen beschermen u tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Het verschil tussen een omzetverzekering en een verzekering gewaarborgd inkomen zit hem in wie de verzekering onderschrijft en wie de premie ontvangt. Bij een verzekering gewaarborgd inkomen is het de zelfstandige die de polis onderschrijft, betaalt en de premie krijgt. Voor een omzetverzekering is dat de vennootschap.

Als u zich zo goed mogelijk tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid wilt beschermen, kunt u beide polissen combineren. Zowel het inkomensverlies van uw onderneming, als uw eigen inkomensverlies wordt (gedeeltelijk) afgedekt als u arbeidsongeschikt wordt.

In welke gevallen is een omzetverzekering interessant?

Zorgen in uw bedrijf enkele sleutelfiguren voor het grootste aandeel inkomsten? Hebt u dan wel al eens stilgestaan bij wat u zou doen, moest een van hen uitvallen wegens arbeidsongeschiktheid? Met een omzetverzekering hoeft u zich daar alvast geen financiële zorgen meer over te maken. Ze beschermt uw bedrijf namelijk tegen het inkomensverlies dat u meer dan waarschijnlijk te wachten staat. U hebt de mogelijkheid om één of meerdere personen in uw omzetverzekering te verzekeren. Hou er wel rekening mee dat wanneer u meerdere personen verzekert, u enkel het stuk van de omzet kunt verzekeren, waarvoor zij specifiek verantwoordelijk zijn.

Specifieke eigenschappen omzetverzekering

Bij het afsluiten van een omzetverzekering wordt u gevraagd een wachttijd te kiezen. Die bepaalt vanaf wanneer u de vergoeding uitbetaald krijgt. Als u bijvoorbeeld voor een wachtperiode van 30 dagen kiest, dan wordt de premie vanaf de 31e dag arbeidsongeschiktheid uitbetaald. U kunt bovendien slechts maximaal 60 % van uw totale omzet verzekeren. Wist je trouwens al dat deze verzekering fiscaal voordelig is voor uw onderneming? U kunt de maandelijkse premie namelijk volledig als beroepskost aftrekken.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Onze adviseurs geven u met veel plezier advies op maat van uw onderneming.

Terug naar overzicht