De voordelen van een omzetverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders in Stekene

Als zelfstandige bedrijfsleider in Stekene is een omzetverzekering geen overbodige luxe. Indien een van de sleutelfiguren arbeidsongeschikt wordt, is een omzetdaling meer dan waarschijnlijk. Uw vaste maandelijkse kosten blijven namelijk gewoon doorlopen. De verzekering helpt u om het omzetverlies zo veel mogelijk te beperken.

Wat is een omzetverzekering?

Wat als een van de zaakvoerders van uw bedrijf door een ongeval of ziekte plotseling voor langere periode uitvalt? Omdat de maandelijkse kosten gewoon door blijven lopen of zelfs stijgen, krijgt uw bedrijf hoogstwaarschijnlijk met een inkomensdaling af te rekenen. Dankzij een maandelijks uitbetaald bedrag beschermt een omzetverzekering uw vennootschap tegen de financiële gevolgen van de arbeidsongeschiktheid van een van haar sleutelfiguren.

Wanneer is een omzetverzekering nuttig?

Als uw onderneming enkele sleutelfiguren telt die voor het merendeel van de inkomsten zorgen, is het interessant om uw bedrijf tegen inkomensverlies in te dekken, ingeval een van die figuren arbeidsongeschikt wordt. U kunt ervoor kiezen om één of meerdere personen in uw omzetverzekering op te nemen. Let er wel op dat wanneer u meerdere personen wilt verzekeren, u alleen het stuk van de omzet kunt verzekeren, waarvoor zij persoonlijk verantwoordelijk zijn.

Omzetverzekering of gewaarborgd inkomen?

Zowel een omzetverzekering als een verzekering gewaarborgd inkomen beschermt u tegen arbeidsongeschiktheid. Het verschil zit hem in wie de verzekering onderschrijft en aan wie de vergoeding wordt uitbetaald. Voor een omzetverzekering is het de vennootschap die de polis onderschrijft, de premie betaalt en de vergoeding ontvangt. Bij een verzekering gewaarborgd inkomen is dat de zelfstandige zelf.

U kunt beide verzekeringen ook eenvoudig combineren. Zo hoeft u zich helemaal geen zorgen meer te maken over uw financiële situatie indien u of een van de andere sleutelfiguren voor een langere tijd arbeidsongeschikt is. Naast het inkomensverlies van uw onderneming, wordt ook uw eigen inkomensverlies (gedeeltelijk) afgedekt. 

Specifieke eigenschappen omzetverzekering

Voor een omzetverzekering dient u een wachttijd te kiezen. U ontvangt de premie op het moment dat de wachtperiode afgelopen is. Stel dat u een wachtperiode van 60 dagen kiest, dan wordt de premie vanaf de 61e dag arbeidsongeschiktheid uitbetaald. U kunt ook slechts maximaal 60 % van uw totale omzet verzekeren. Omdat u de maandelijkse premie volledig als beroepskost kunt aftrekken, is deze verzekering erg interessant voor uw onderneming.

Ontvangt u graag een offerte op maat van uw bedrijf? Contacteer ons om een afspraak te maken. Fitrama helpt u met veel plezier verder.

Terug naar overzicht