De voordelen van een omzetverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders in Sint-Niklaas

Bent u een zelfstandige bedrijfsleider in Sint-Niklaas? Dan is het afsluiten van een omzetverzekering een uitstekend idee voor uw bedrijf. Wanneer een van de zaakvoerders plotseling arbeidsongeschikt wordt, loopt het bedrijf namelijk het risico op een serieuze omzetdaling. En dat terwijl de kosten dezelfde blijven. Een omzetverzekering beschermt de vennootschap tegen zware financiële gevolgen.

Wat is een omzetverzekering?

Als een sleutelfiguur in uw bedrijf door een ziekte of ongeval voor een langere periode arbeidsongeschikt is, zal uw omzet hoogstwaarschijnlijk een duik nemen. Tegelijkertijd blijven uw maandelijkse kosten gewoon doorlopen en zullen ze misschien zelfs stijgen. U kunt bijvoorbeeld genoodzaakt zijn om tijdelijk een extra werkkracht in te schakelen om de afwezigheid op te vangen. Een omzetverzekering lost dit probleem op: de verzekering keert uw vennootschap een maandelijks bedrag uit, dat het omzetverlies gedeeltelijk afdekt. 

Wanneer is een omzetverzekering interessant?

Zorgen een of enkele zaakvoerders of andere sleutelfiguren voor het grootste deel van de omzet in uw bedrijf? Dan is het belangrijk om uw onderneming tegen inkomensverlies in te dekken ingeval een van die sleutelmensen plotseling uitvalt door arbeidsongeschiktheid. U kunt in uw omzetverzekering één of meerdere personen verzekeren. Let wel op: in dat laatste geval is het enkel mogelijk om per persoon het gedeelte van de omzet te verzekeren waarvoor de betrokken persoon zelf verantwoordelijk is.

Specifieke kenmerken omzetverzekering

Het maximumbedrag dat u kunt verzekeren, is beperkt tot 60 % van de totale omzet. U dient ook een wachttijd te kiezen. Gaat u bijvoorbeeld voor een wachttijd van 30 dagen? Dan zal de premie vanaf dag 31 van de arbeidsongeschiktheid uitbetaald worden. Wat deze verzekering voor een bedrijf nog interessanter maakt, is dat de premie volledig aftrekbaar is als beroepskost. 

Omzetverzekering of gewaarborgd inkomen?

Een omzetverzekering dekt een gelijkaardig risico als een verzekering gewaarborgd inkomen: beide polissen beschermen u tegen arbeidsongeschiktheid. Het verschil zit hem in wie de verzekering onderschrijft en wie de rente ontvangt. Een omzetverzekering wordt door de vennootschap onderschreven. De premies worden door de vennootschap betaald en de rentes worden logischerwijs dus ook aan de vennootschap uitbetaald. Bij een verzekering gewaarborgd inkomen is het een individuele zelfstandige die de polis aangaat, de premie betaalt en de vergoeding ontvangt.

Hebt u al een polis gewaarborgd inkomen? Dan is een omzetverzekering een uitstekende aanvulling. Zo wordt niet alleen uw eigen inkomensverlies, maar ook dat van uw vennootschap (gedeeltelijk) afgedekt.

Hebt u nog vragen over een omzetverzekering of ontvangt u van ons graag een voorstel op maat? Maak dan meteen een afspraak met een van onze adviseurs. Wij stellen graag een persoonlijke offerte voor u op.

Terug naar overzicht