De voordelen van een omzetverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders in Lokeren

Als u als zelfstandige bedrijfsleider in Lokeren op zoek bent naar een manier om uw bedrijfsomzet tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren, dan is een omzetverzekering exact wat u nodig hebt. De verzekering dekt uw onderneming in tegen omzetverlies, ingeval een van de sleutelfiguren plotseling voor een langere periode ‘out’ is wegens arbeidsongeschiktheid.

Wat is een omzetverzekering?

Wanneer een van de sleutelfiguren van uw bedrijf voor een langere periode uitvalt door een ongeval of ziekte, krijgt u meer dan waarschijnlijk met een inkomensdaling te maken. Uw maandelijkse kosten zullen namelijk gewoon door blijven lopen. Als u dan ook nog genoodzaakt bent om tijdelijk een extra werkkracht aan te nemen, zullen de kosten zelfs stijgen. Dankzij de omzetverzekering moet u zich alvast geen zorgen maken over mogelijke financiële problemen ingeval van arbeidsongeschiktheid. De verzekering keert maandelijks een bedrag uit aan uw vennootschap, zodat de de financiële gevolgen beperkt blijven.

Omzetverzekering of gewaarborgd inkomen?

Een verzekering gewaarborgd inkomen en een omzetverzekering beschermen u beiden tegen arbeidsongeschiktheid. Ze verschillen in wie de verzekering onderschrijft en wie de vergoeding ontvangt. In het geval van een omzetverzekering is het de vennootschap die de polis aangaat, de premie betaalt en de vergoeding krijgt. Een verzekering gewaarborgd inkomen wordt dan weer door de zelfstandige zelf onderschreven. Hij betaalt ook de premies en ontvangt de rente.

Hebt u al een polis gewaarborgd inkomen, maar nog geen omzetverzekering? Combineer ze, zodat u zich helemaal geen zorgen meer hoeft te maken over de financiële situatie van uw onderneming ingeval van arbeidsongeschiktheid. Beide polissen vullen elkaar perfect aan. Naast uw eigen inkomensverlies, wordt ook dat van uw bedrijf (gedeeltelijk) afgedekt.

Wanneer is een omzetverzekering interessant?

Zijn er in uw onderneming een of meerdere sleutelfiguren, bijvoorbeeld de zaakvoerders, die voor een groot deel van de inkomsten zorgen? Dan is een omzetverzekering een uitstekend idee. U beschermt uw bedrijf tegen inkomensverlies, voor het geval dat een van die sleutelfiguren voor een langere tijd arbeidsongeschikt wordt. U kunt één persoon of meerdere personen in uw omzetverzekering opnemen. Wanneer u meerdere personen verzekert, kunt u wel enkel en alleen het stuk van de omzet verzekeren, waarvoor elke persoon afzonderlijk verantwoordelijk is. 

Specifieke eigenschappen omzetverzekering

Een omzetverzekering laat u toe om maximaal 60 % van uw totale omzet te verzekeren. U moet ook beslissen over een wachttijd. De premie wordt pas uitbetaald als de wachtperiode afgelopen is. Kiest u een wachttijd van 50 dagen, dan zal u de premie ontvangen vanaf de 51e dag arbeidsongeschiktheid. Een omzetverzekering is erg interessant voor uw onderneming, want u kunt de maandelijkse premie volledig als beroepskost aftrekken.

Hebt u vragen over een omzetverzekering of wilt u graag een voorstel op maat? Contacteer ons dan om een afspraak te maken. Een van onze adviseurs helpt u graag verder!

Terug naar overzicht