De voordelen van een omzetverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders in Beveren

Hebt u als zelfstandige bedrijfsleider in Beveren reeds een omzetverzekering overwogen? U beschermt uw zaak indien een van de zaakvoerders plotseling uitvalt wegens arbeidsongeschiktheid. Als u dat niet doet, loopt uw bedrijf namelijk het risico op een aanzienlijke omzetdaling, terwijl de maandelijks te betalen kosten gelijk blijven. Een omzetverzekering beschermt uw vennootschap tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Wat is een omzetverzekering?

Uw bedrijfsomzet zal meer dan waarschijnlijk een duik nemen, als een van de sleutelfiguren door een ziekte of ongeval voor een langere tijd arbeidsongeschikt is. Uw maandelijkse kosten blijven echter gewoon doorlopen of stijgen zelfs, wanneer u bijvoorbeeld genoodzaakt bent om tijdelijk een extra werkkracht aan te nemen om de afwezigheid op te vangen. Een omzetverzekering dekt uw bedrijf in tegen deze financiële tegenslag: uw vennootschap ontvangt een maandelijks bedrag van de verzekering, dat het omzetverlies in de kiem smoort.

Specifieke kenmerken omzetverzekering

Kenmerkend aan een omzetverzekering is dat u maximaal 60 % van de totale omzet kunt verzekeren. Daarnaast bent u ook verplicht om een wachttijd te kiezen. Gaat u bijvoorbeeld voor een wachttijd van 30 dagen, dan zal u de premie vanaf de 31e dag arbeidsongeschiktheid ontvangen. Een grote plus van deze verzekering is dat de premie volledig aftrekbaar is als beroepskost.

Wanneer is een omzetverzekering voordelig?

Als er een of meerdere sleutelfiguren (zoals zaakvoerders) voor het grootste deel van de inkomsten van uw bedrijf zorgen, is het belangrijk om de onderneming tegen inkomensverlies te beschermen voor het geval dat deze personen onverwacht arbeidsongeschikt worden. U kunt ervoor kiezen om in uw omzetverzekering één of meerdere personen te verzekeren. In het laatste geval kunt u per persoon wel enkel het gedeelte verzekeren waarvoor de individuele persoon specifiek verantwoordelijk is. Hou daar dus zeker rekening mee.

Omzetverzekering of gewaarborgd inkomen?

Een verzekering gewaarborgd inkomen en een omzetverzekering dekken een gelijkaardig risico, ze beschermen u namelijk beiden tegen arbeidsongeschiktheid. Het verschil zit hem in wie de verzekering onderschrijft en wie de rente krijgt uitgekeerd. Een verzekering gewaarborgd inkomen wordt door de individuele zelfstandige onderschreven. Hij betaalt de premies en ontvangt de vergoeding. Bij een omzetverzekering is het de vennootschap die de polis aangaat, de premie betaalt en de rente ontvangt.

Hebt u reeds een polis gewaarborgd inkomen lopen? Dan is een omzetverzekering de perfecte aanvulling. Zo wordt naast uw eigen inkomensverlies, ook dat van uw zaak (deels) afgedekt. U hoeft zich daardoor tijdens een periode van arbeidsongeschiktheid helemaal geen zorgen meer te maken over uw financiële situatie.

Ontvangt u voor uw omzetverzekering graag een voorstel op maat of zit u nog met een aantal vragen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht