Gewaarborgd inkomen: een uitstekende zet voor elke zelfstandige in Waasmunster

Een polis gewaarborgd inkomen verzekert u als zelfstandige in Waasmunster, dat u ook in tijden van arbeidsongeschiktheid voldoende inkomsten hebt. Wanneer u arbeidsongeschikt wordt, ontvangt u een bedrag van uw ziekenfonds. Maar dat is slechts een fractie van uw normale loon, waardoor het niet gemakkelijk is om financieel rond te komen.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Waasmunster: loon verzekeren

Als gevolg van een ongeval of ziekte kunt u voor een langere periode arbeidsongeschikt zijn. U krijgt in dat geval te maken met een opmerkelijk inkomstenterugval. Uw vaste kosten blijven echter gewoon doorlopen, wat het een pak lastiger maakt om aan het einde van de maand de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Een verzekering gewaarborgd inkomen dekt uw inkomensverlies. U kunt maximaal 100% van uw loon verzekeren, sommige verzekeraars leggen de grens al op 80%. Hoeveel u voor uw premie betaalt, hangt af van het percentage van uw loon dat u wilt verzekeren. Hoe hoger dat percentage, hoe meer u moet betalen.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Waasmunster: premies

Hoeveel u voor uw premie moet betalen, hangt nog van enkele andere factoren af:

  • Uw leeftijd

Afhankelijk van hoe oud u bent op het moment dat u de verzekering afsluit, zal uw premie hoger of lager liggen. Hoe ouder u bent, hoe duurder de polis wordt.

  • Uw beroepsactiviteit

De prijs van de premie wordt ook berekend op basis van de fysieke risico’s die aan uw professioneel beroep verbonden zijn.

  • Uw levensstijl en gezondheidstoestand

Sukkelt u met uw gezondheid? Dan zult u een hogere premie betalen. Hoe beter uw levensstijl en gezondheid, hoe goedkoper de polis.

  • De wachttijd

Wanneer u de polis afsluit, moet u steeds een wachttijd kiezen. Die wachttijd is een periode tussen de 30 en de 360 dagen, na afloop van de wachtperiode ontvangt u uw uitkering. Stel dat u een periode van 120 dagen kiest. Dan ontvangt u uw uitkering vanaf de 121ste dag arbeidsongeschiktheid. Hoe sneller u uw uitkering wilt ontvangen, hoe meer uw premie zal kosten.

  • De tarificatie van de verzekeringsmaatschappij

Omdat de verzekeringswereld bijzonder competitief is, zullen verzekeraars afhankelijk van hun persoonlijke bedrijfsstrategie voor sommige risico’s lagere tarieven hanteren dan voor andere. Wij helpen u om de polis te kiezen die het best bij u past. Neem dus zeker contact met ons op om een afspraak te maken.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Waasmunster: overlijdensdekking

Naast een uitkering arbeidsongeschiktheid hebt u de mogelijkheid om ook een overlijdensdekking in uw polis op te nemen. Neem contact met ons op als u deze optie graag met ons wilt bekijken.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Waasmunster: voordelen

Een polis gewaarborgd inkomen heeft heel wat voordelen voor zelfstandigen in Waasmunster:

  • U kunt de premies geheel aftrekken van de beroepsinkomsten van uw eenmanszaak of vennootschap.
  • Deze polis zorgt ervoor dat u ook in tijden van arbeidsongeschiktheid uw financiële verplichtingen (de huishuur betalen of leningen afbetalen bijvoorbeeld) kunt blijven vervullen.
  • De polis is volledig op maat samen te stellen. U beslist zelf het verzekerde loon, de wachttijd en de periode van verzekering.
  • De uitkering wordt als een vervangingsinkomen belast – dat is minder dan bij een regulier inkomen – omdat ze inkomensverlies afdekt.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Waasmunster: contact

Wilt u graag een afspraak maken om te kijken welke verzekeringen u als zelfstandige nodig hebt? Aarzel niet om ons te contacteren. We bekijken hoe Fitrama u van dienst kan zijn.

Terug naar overzicht