Gewaarborgd inkomen: een uitstekende zet voor elke zelfstandige in Temse

Een polis gewaarborgd inkomen is voor u als zelfstandige in Temse een uitstekende optie om ook in tijden van arbeidsongeschiktheid voldoende inkomsten te hebben. Het bedrag dat u van uw ziekenfonds ontvangt is slechts een fractie van uw normale loon, wat het moeilijker maakt om financieel rond te komen.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Temse: de voordelen

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een polis gewaarborgd inkomen:

  • Met deze polis kunt u ook in een periode van arbeidsongeschiktheid, uw financiële verplichtingen (het betalen van de huishuur of het afbetalen van leningen bijvoorbeeld) blijven vervullen.
  • Omdat de uitkering inkomensverlies afdekt, wordt een vervangingsinkomen heel wat minder belast dan een regulier inkomen.
  • U kunt volledig kiezen hoe u uw polis samenstelt: u beslist zelf de wachttijd, de periode van verzekering en het verzekerde loon.
  • De premies zijn volledig fiscaal aftrekbaar van de beroepsinkomsten van uw eenmanszaak of vennootschap.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Temse: loon verzekeren

Als u door een ongeval of ziekte voor een langere periode arbeidsongeschikt bent, krijgt u te maken met een considerabele inkomstenterugval. Doordat uw vaste kosten gewoon door blijven lopen, wordt het een pak lastiger om aan het einde van de maand de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Met een verzekering gewaarborgd inkomen wordt uw inkomensverlies gedekt. U kunt maximaal 100% van uw loon verzekeren, sommige verzekeraars leggen de grens op 80%. Naargelang het percentage van uw loon dat u wenst te verzekeren, betaalt u een lagere of hogere premie. Hoe groter het deel van uw loon is dat u wilt verzekeren, hoe meer u zal moeten betalen.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Temse: overlijdensdekking

Er is een mogelijkheid om naast een uitkering arbeidsongeschiktheid ook een overlijdensdekking in de polis op te nemen. Wilt u die optie samen met ons bespreken? Twijfel vooral niet om ons te contacteren.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Temse: premies

Hoeveel u voor uw premie moet betalen, is afhankelijk van deze factoren:

  • Uw beroepsactiviteit

De prijs van uw premie hangt af van de fysieke risico’s die aan uw job verbonden zijn.

  • Uw levensstijl en gezondheidstoestand

Bent u perfect gezond? Dan betaalt u een lagere premie dan bijvoorbeeld een roker. Hoe beter uw gezondheid en levensstijl is, hoe goedkoper de polis zal zijn.

  • Uw leeftijd

Afhankelijk van uw leeftijd op het moment dat u de verzekering afsluit, zal u meer of minder betalen. Hoe jonger u bent, hoe goedkoper de polis.

  • De tarificatie van de verzekeringsmaatschappij

De verzekeringswereld is een competitieve sector. Daarom zullen verzekeraars naargelang hun bedrijfsstrategie voor sommige risico’s lagere tarieven hanteren dan voor andere. Neem zeker contact met ons op. Wij helpen u met plezier bij het kiezen van de juiste polis.

  • De wachttijd

Wanneer u een polis gewaarborgd inkomen afsluit, moet u altijd een wachttijd kiezen. Die wachttijd bedraagt minimaal 30 en maximaal 360 dagen, na afloop van die wachtperiode ontvangt u uw uitkering. Stel dat u een periode van 80 dagen kiest. Dan ontvangt u vanaf de 81ste dag arbeidsongeschiktheid een uitkering. Hoe korter de wachttijd, hoe hoger uw premie zal zijn.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Temse: contact

Hebt u nog vragen voor ons of wenst u een afspraak te maken? Wij helpen u graag verder, aarzel dus niet om ons te contacteren. We bekijken samen wat Fitrama voor u kan betekenen.

Terug naar overzicht