Gewaarborgd inkomen: een uitstekende zet voor elke zelfstandige in Stekene

Als u ook in tijden van arbeidsongeschiktheid voldoende inkomsten wilt garanderen, dan is een polis gewaarborgd inkomen voor u als zelfstandige in Stekene een uitstekende optie. U ontvangt sowieso een bijdrage van uw ziekenfonds, maar dat is slechts een fractie van uw normale loon.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Stekene: loon verzekeren

Wanneer u als gevolg van een ongeval of ziekte voor een langere periode arbeidsongeschikt bent, krijgt u te maken met een aanzienlijke inkomstenterugval. Uw vaste kosten blijven gewoon doorlopen, wat ervoor zorgt dat het een pak moeilijker is om aan het einde van de maand de eindjes aan elkaar te knopen.

Een verzekering gewaarborgd inkomen zorgt ervoor dat uw inkomensverlies gedekt wordt. U kunt hoogstens 100% van uw loon verzekeren, sommige verzekeraars beperken dat tot 80%. U betaalt een hogere of lagere premie naargelang het percentage van uw loon dat u wilt verzekeren. Hoe minder loon u wilt verzekeren, hoe minder de premie u zal kosten.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Stekene: overlijdensdekking

U hebt de mogelijkheid om naast een uitkering arbeidsongeschiktheid ook een overlijdensdekking in uw polis op te nemen. Wilt u die optie graag met ons bespreken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Stekene: premies

Enkele factoren beïnvloeden welke premie u moet betalen:

  • Uw levensstijl en gezondheidstoestand

Hebt u een perfecte gezondheid? Dan zult u een lagere premie betalen dan een roker. Hoe gezonder u bent en hoe beter uw levensstijl is, hoe goedkoper de polis zal zijn.

  • Uw beroepsactiviteit

Afhankelijk van de fysieke risico’s die aan uw beroep verbonden zijn, zal u meer of minder voor uw premie moeten betalen.

  • De wachttijd

Bij het afsluiten van een polis gewaarborgd inkomen moet u een wachttijd tussen de 30 en de 360 dagen kiezen. U ontvangt uw uitkering pas na afloop van die wachttijd. Neem nu dat u voor een periode van 60 dagen kiest. Dan krijgt u vanaf de 61ste dag arbeidsongeschiktheid een uitkering. Hoe langer de wachttijd, hoe lager uw premie zal liggen.

  • De tarificatie van de verzekeringsmaatschappij

De verzekeringswereld is enorm competitief. Naargelang hun bedrijfsstrategie zullen verzekeraars voor sommige risico’s lagere tarieven hanteren dan voor andere. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste polis. Neem dus zeker contact met ons op.

  • Uw leeftijd

Ook uw leeftijd heeft invloed op hoeveel u voor uw premie zal moeten betalen. Hoe jonger u bent wanneer u de verzekering afsluit, hoe goedkoper de polis zal zijn.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Stekene: de voordelen

Een verzekering gewaarborgd inkomen biedt heel wat voordelen:

  • Uw polis is volledig op maat samen te stellen: u kiest zelf de periode van verzekering, de wachttijd en het verzekerde loon.
  • De premies zijn volledig af te trekken van de beroepsinkomsten van uw eenmanszaak of vennootschap.
  • De verzekering garandeert u dat u ook in een periode van arbeidsongeschiktheid, uw financiële verplichtingen (het afbetalen van leningen of het betalen van de huishuur bijvoorbeeld) kunt blijven nakomen.
  • De belastingen op een vervangingsinkomen liggen een pak lager dan bij een regulier inkomen, omdat de uitkering inkomensverlies afdekt.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Stekene: contact

Wilt u graag een afspraak maken of zit u nog met vragen over uw gewaarborgd inkomen? U kunt ons steeds contacteren voor meer info. Samen bekijken we hoe Fitrama u van dienst kan zijn.

Terug naar overzicht