Gewaarborgd inkomen: een verstandige zet voor elke zelfstandige in Hamme

Wanneer u als zelfstandige voor een langere periode arbeidsongeschikt bent, ontvangt u een financiële bijdrage van uw ziekenfonds. Die bedraagt echter slechts een fractie van uw normale loon. Wilt u garanderen dat u ook in tijden van arbeidsongeschiktheid voldoende inkomsten hebt? Dan is een polis gewaarborgd inkomen een uitstekend idee.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Hamme: loon verzekeren

De inkomstenterugval is aanzienlijk als u ten gevolge van een ongeval of ziekte arbeidsongeschikt wordt. Uw vaste kosten blijven gewoon doorlopen, waardoor het een stuk lastiger is om financieel rond te komen.

Een verzekering gewaarborgd inkomen dekt uw inkomensverlies. U kunt maximaal 100% van uw loon verzekeren, sommige verzekeraars beperken dat tot 80%. Welke premie u betaalt, hangt onder meer af van het percentage van uw loon dat u wilt verzekeren. Hoe meer u wilt verzekeren, hoe meer u logischerwijs voor de premie zult moeten betalen.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Hamme: premies

Naast het percentage van uw loon dat u wilt verzekeren, zijn er nog enkele factoren die bepalen welke premie u moet betalen:

  • De tarificatie van de verzekeringsmaatschappij

De verzekeringswereld is een zeer concurrentiële markt. Naargelang hun bedrijfsstrategie zullen verzekeraars daarom voor bepaalde risico’s lagere tarieven hanteren dan voor andere. Wilt u weten welke polis het best bij u past? Neem dan meteen contact met ons op.

  • Uw beroepsactiviteit

Afhankelijk van de fysieke risico’s die aan uw beroep verbonden zijn, zal uw premie hoger of lager liggen.

  • De wachttijd

Bij het afsluiten van de polis, kiest u een wachttijd tussen de 30 en de 360 dagen. U ontvangt uw uitkering na afloop van die wachttijd. Neem nu dat u voor een periode van 30 dagen gaat. Dan ontvangt u vanaf de 31ste dag arbeidsongeschiktheid een uitkering. Hoe langer de wachttijd bedraagt, hoe lager de premie ligt.

  • Uw levensstijl en gezondheidstoestand

Een uitstekende gezondheid zorgt voor een goedkopere polis. Hetzelfde geldt voor uw levensstijl: hoe gezonder u leeft – als u bijvoorbeeld niet rookt – hoe lager de premie.

  • Uw leeftijd

Hoe jonger u bent wanneer u de verzekering afsluit, hoe goedkoper de polis zal zijn.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Hamme: de voordelen

Wanneer u een verzekering gewaarborgd inkomen neemt, geniet u van heel wat voordelen:

  • Omdat de uitkering inkomensverlies afdekt, wordt ze belast als een vervangingsinkomen (dat is minder dan bij reguliere inkomsten).
  • Of u nu als zelfstandige in een eenmanszaak of een vennootschap werkt, de premies zijn steeds volledig fiscaal aftrekbaar van de beroepsinkomsten.
  • De verzekering garandeert dat ook wanneer u arbeidsongeschikt bent, u uw financiële verplichtingen zoals de huishuur of een lening kunt blijven vervullen.
  • U kunt uw polis van A tot Z zelf samenstellen: u kiest zelf de wachttijd, het verzekerde loon, de periode van de verzekering …

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Hamme: overlijdensdekking

Het is een optie om naast een uitkering arbeidsongeschiktheid ook een overlijdensdekking in uw polis op te nemen. Neem gerust contact met ons op zodat we dat kunnen bespreken.

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen in Hamme: contact

Indien u nog vragen hebt in verband met een gewaarborgd inkomen, kunt u ons te allen tijde contacteren. We bekijken samen wat Fitrama voor u kan betekenen.

Terug naar overzicht