De beste cyberverzekering voor kmo’s in Temse

Zowel multinationals als kleinere ondernemingen zijn potentiële slachtoffers van cyberaanvallen, een steeds vaker voorkomend fenomeen. Ook al kan de schade tot in de honderdduizenden en zelfs miljoenen euro’s oplopen, toch nemen heel wat ondernemingen nauwelijks preventieve maatregelen. Niet alleen een doorgedreven IT-beveiliging is een must, ook een cyberverzekering is een absolute noodzaak. Waarom? Dat vertellen we je hier. Alsook waar je de beste cyberverzekering in Temse kunt vinden.

 

Feit is dat veel kmo’s zich onvoldoende wapenen tegen cyberaanvallen en dus zeer kwetsbaar zijn. Back-ups, antivirussoftware, een firewall, een zinvol paswoordbeleid … het is stuk voor stuk belangrijk. En als sluitstuk uiteraard een kwalitatief goede cyberverzekering voor het geval je toch getroffen wordt. Want 100% veiligheid is een utopie in de cyberwereld.

 

Geen enkel bedrijf is immuun voor cyberaanvallen: hoe groot of klein een onderneming is of in welke sector ze actief is, maakt geen verschil … Ook waar een bedrijf gevestigd is, maakt niet uit. In Temse is je bedrijf even kwetsbaar als elders in de wereld.

 

Wat verzekert een cyberverzekering voor kmo’s?

Een cyberverzekering biedt een breed spectrum aan dekkingen:

 • Je wordt bijgestaan als je het slachtoffer wordt van een cyberaanval, zodat je snel terug in business bent.
 • De schade die je eigen bedrijf lijdt, wordt vergoed.
  • extra kosten om je onderneming operationeel te houden
  • kosten voor het herstel van software en wedersamenstelling van databestanden
  • kosten voor het verwijderen van schadelijke software
  • kosten voor het onderzoek naar de oorzaak van de cyberaanval
  • gederfde winst en vaste kosten tijdens de periode van bedrijfsonderbreking
 • De schade die veroorzaakt wordt aan derden via jouw IT-infrastructuur of netwerk wordt vergoed.
 • Boetes worden onder bepaalde voorwaarden vergoed: administratieve boetes vanwege de overheid, contractuele boetes vanwege leveranciers van elektronische betaaldiensten en zelfs schadevergoedingen naar aanleiding van een schending van merk- of portretrechten.

 

Welke uitsluitingen bevat een cyberverzekering voor kmo’s?

Betekent dit dat zelf geen voorzorgen moet nemen en dat je verzekeraar steeds de schade zal vergoeden? Neen, je hebt zelf ook een verantwoordelijkheid. Schade die optreedt door cybercriminaliteit, waarbij je zelf geen preventieve maatregelen genomen hebt, wordt niet vergoed. Als je op reis gaat, laat je de voordeur van je woning toch ook niet wagenwijd openstaan? Je zal dus zelf moeten zorgen voor beveiligde toegangen tot je computers en je netwerk, een firewall, antivirussoftware en back-ups? Verder zal de verzekeraar niet tussenkomen voor cyberschade door terrorisme, het uitvallen van infrastructuur, openbare nutsvoorzieningen of van telecomoperatoren of door of het bewust schenden van wetten en instructies.

 

Wil je jouw IT-netwerk, het kloppende hart van je bedrijf, beter beschermen?

Maak dan snel een afspraak.

Dan bespreken we samen met jou hoe we de best mogelijke cyberverzekering voor jouw bedrijf samenstellen.

Terug naar overzicht