De beste cyberverzekering voor kmo’s in Sint-Niklaas

Cyberaanvallen worden alsmaar talrijker en ingrijpender. Zowel multinationals als kmo’s zijn potentiële slachtoffers. Ook al kan de schade in de honderdduizenden en zelfs miljoenen euro’s lopen, toch nemen heel wat ondernemingen nauwelijks voorzorgsmaatregelen. Naast een doorgedreven IT-beveiliging is een cyberverzekering een absolute must. Waarom? Dat vertellen we je hier. Alsook waar je de beste cyberverzekering in Sint-Niklaas kunt vinden.

 

Cyberaanvallen hebben veel gezichten: een phishing-mail, ransom- of malware, virussen … Cybercriminaliteit staat intussen op de tweede plaats in de ranglijst met economische misdrijven (na fraude door klanten), zo blijkt uit de Global Economic Crime and Fraud Survey van PwC. Geen enkel bedrijf is immuun voor cyberaanvallen: hoe groot of klein een onderneming is of in welke sector ze actief is, maakt geen verschil … Ook waar een bedrijf gevestigd is, maakt niet uit. In Sint-Niklaas is je bedrijf even kwetsbaar als elders in de wereld.

 

Feit is wel dat veel kmo’s zich onvoldoende wapenen tegen cyberaanvallen en dus erg kwetsbaar zijn. Antivirussoftware, een firewall, back-ups, een uitgekiend paswoordbeleid … het hoort er allemaal bij. En als sluitstuk uiteraard een kwalitatief goede cyberverzekering voor het geval je toch getroffen wordt. Want 100% veiligheid bestaat jammer genoeg niet.

 

Wat dekt een cyberverzekering voor kmo’s?

Een cyberverzekering biedt een brede waaier aan waarborgen:

  • De schade die veroorzaakt is aan derden via jouw IT wordt vergoed.
    • Bijvoorbeeld na een cyberincident waarvoor je zelf aansprakelijk bent.
    • Als er schade veroorzaakt wordt doordat je je niet gehouden hebt aan de regels inzake GDPR.
  • De schade die je eigen bedrijf lijdt, wordt terugbetaald.

Waarover gaat het bijvoorbeeld?

  • kosten voor het herstel van software en wedersamenstelling van databestanden
  • gederfde winst en vaste kosten tijdens de periode van bedrijfsonderbreking
  • extra kosten om je onderneming operationeel te houden
  • kosten voor het verwijderen van schadelijke software
  • kosten voor het onderzoek naar de oorzaak van de cyberaanval
  • Je wordt geholpen als er zich een cyberaanval voordoet, zodat je snel terug in business bent.
  • Administratieve boetes vanwege de overheid, contractuele boetes vanwege leveranciers van elektronische betaaldiensten en zelfs schadevergoedingen naar aanleiding van een schending van merk- of portretrechten worden onder bepaalde voorwaarden terugbetaald.

 

Uitsluitingen in een cyberverzekering voor kmo’s

Betekent dit dat je als bedrijf altijd en overal kunt terugvallen op je cyberverzekeraar, zelfs als je helemaal geen preventiemaatregelen neemt? Neen, dat niet. Schade die optreedt door cybercriminaliteit, waarbij je zelf geen voorzorgen genomen hebt, wordt niet vergoed. Je zal dus zelf moeten zorgen voor beveiligde toegangen tot je computers en je netwerk, een firewall, antivirussoftware en back-ups, maar dat is toch logisch? Verder zal de verzekeraar niet tussenkomen voor cyberschade door terrorisme, het uitvallen van infrastructuur, openbare nutsvoorzieningen of van telecomoperatoren of door of het bewust schenden van wetten en instructies.

 

Wil je jouw IT-netwerk, het kloppende hart van je bedrijf, beter beschermen?

Maak dan snel een afspraak.

Dan bespreken we samen met jou hoe we de best mogelijke cyberverzekering voor jouw bedrijf samenstellen.

Terug naar overzicht