De beste cyberverzekering voor kmo’s in Hamme

Cyberaanvallen worden alsmaar driester en talrijker. Worden enkel multinationals het slachtoffer van cyber attacks? Neen, hoor, ook kmo’s zijn potentiële slachtoffers. Zelfs al kan de schade in de honderdduizenden euro’s lopen, toch nemen heel wat kleine en middelgrote ondernemingen onvoldoende of zelfs helemaal geen voorzorgsmaatregelen. Naast een uitgekiende IT-beveiliging is een cyberverzekering een absolute must have. Waarom? Dat lees je hier. Alsook waar je de beste cyberverzekering in Hamme kunt vinden.

 

Cyberaanvallen zijn er in veel verschillende gedaanten: ransom- of malware, virussen, een phishing-mail, … Geen enkel bedrijf is immuun voor cyberaanvallen: hoe groot of klein een onderneming is of in welke sector ze actief is, maakt geen enkel verschil … Ook waar een bedrijf gevestigd is, is niet belangrijk. In Hamme is je bedrijf een even vatbaar doelwit als elders in de wereld.

 

Feit is wel dat veel kmo’s zichzelf onvoldoende beschermen tegen cyberaanvallen en dus zeer kwetsbaar zijn. Antivirussoftware, back-ups, een firewall, een doordacht paswoordbeleid … het is stuk voor stuk elementair. En als sluitstuk uiteraard een uitgebreide cyberverzekering voor het geval je toch getroffen wordt. Want 100% veiligheid in nu eenmaal onmogelijk in cyberland.

 

Wat verzekert een cyberverzekering voor kmo’s?

Een cyberverzekering biedt een brede waaier aan waarborgen:

 • Schade die je eigen bedrijf lijdt, wordt terugbetaald.
  • kosten voor het herstel van software en wedersamenstelling van databestanden
  • gederfde winst en vaste kosten tijdens de periode van bedrijfsonderbreking
  • extra kosten om je bedrijf operationeel te houden
  • kosten voor het verwijderen van schadelijke software
  • kosten voor het onderzoek naar de oorzaak van de cyberaanval
 • Je wordt geholpen als je het slachtoffer bent van een cyberaanval, zodat je snel terug in business bent.
 • De schade die veroorzaakt is aan derden via jouw IT wordt vergoed.
  • Bijvoorbeeld na een cyberincident waarvoor je zelf aansprakelijk bent.
  • Als er schade veroorzaakt wordt doordat je je niet gehouden hebt aan de regels inzake GDPR.
 • (Administratieve) boetes vanwege de overheid, contractuele boetes van leveranciers van elektronische betaaldiensten en schadevergoedingen naar aanleiding van een schending van merk- of portretrechten worden (onder bepaalde voorwaarden) vergoed.

 

Uitsluitingen in een cyberverzekering voor kmo’s

Betekent dit dat je als bedrijf altijd en overal kunt terugvallen op je cyberverzekeraar, zelfs als je helemaal geen preventiemaatregelen neemt? Neen, dat niet. Schade die optreedt door cybercriminaliteit, waarbij je zelf geen voorzorgen genomen hebt, wordt niet vergoed. Je zal dus zelf moeten zorgen voor beveiligde toegangen tot je computers en je netwerk, een firewall, antivirussoftware en back-ups, maar dat is toch logisch? Verder zal de verzekeraar niet tussenkomen voor cyberschade door terrorisme, het uitvallen van infrastructuur, openbare nutsvoorzieningen of van telecomoperatoren of door of het bewust schenden van wetten en instructies.

 

Wil je jouw IT-netwerk, het kloppende hart van je bedrijf, beter beschermen?

Maak dan snel een afspraak.

Dan bespreken we samen met jou hoe we de best mogelijke cyberverzekering voor jouw bedrijf samenstellen.

Terug naar overzicht