De beste cyberverzekering voor kmo’s in Beveren

Cyberaanvallen worden steeds talrijker en driester. Zowel internationale, grote ondernemingen als kmo’s zijn potentiële doelwitten. Ook al kan de schade in de honderdduizenden en zelfs miljoenen euro’s lopen, toch nemen heel wat ondernemingen niet de nodige voorzorgsmaatregelen. Naast een doorgedreven IT-beveiliging is een cyberverzekering een absolute noodzaak. Waarom? Dat lees je hier. Alsook waar je de beste cyberverzekering in Beveren kunt vinden.

 

Cyberaanvallen kunnen veel vormen aannemen: een phishing-mail, ransom- of malware, virussen … Cybercriminaliteit staat intussen op de tweede plaats in de ranglijst met economische misdrijven (na fraude door klanten), dat toont de Global Economic Crime and Fraud Survey van PwC aan. Geen enkel bedrijf is immuun voor cyberaanvallen: hoe groot of klein een onderneming is of in welke sector ze actief is, maakt geen verschil … Ook waar een bedrijf gevestigd is, maakt geen verschil. In Beveren is je bedrijf even kwetsbaar als elders in de wereld … tenzij je je voorzorgen neemt.

 

Feit is dat veel kleine en middelgrote ondernemingen zich onvoldoende wapenen tegen cyberaanvallen en dus erg kwetsbaar zijn. Antivirussoftware, een firewall, back-ups, een doordacht paswoordbeleid … het hoort er allemaal bij. En als sluitstuk uiteraard een kwalitatief goede cyberverzekering voor het geval je toch getroffen wordt. Want 100% veiligheid bestaat jammer genoeg niet. Zeker niet in cyberland.

 

Wat dekt een cyberverzekering voor kmo’s?

Een cyberverzekering biedt een brede waaier aan dekkingen:

 • Schade veroorzaakt aan derden via jouw IT wordt vergoed. Voorbeelden:
  • Schade die ontstaat na een cyberincident waarvoor je zelf verantwoordelijk bent.
  • Als er schade veroorzaakt wordt doordat je je niet gehouden hebt aan de regelgeving inzake GDPR.
 • De schade die je eigen bedrijf lijdt, wordt terugbetaald.

Waarover kan het gaan?

 • kosten voor het herstel van softwareprogramma’s en de wedersamenstelling van databestanden
 • extra kosten om je onderneming operationeel te houden
 • kosten voor het onderzoek naar de oorzaak van de cyberaanval
 • kosten voor het verwijderen van schadelijke software
 • gederfde winst en vaste kosten tijdens de periode van bedrijfsonderbreking
 • Je wordt geholpen als er zich een cyberaanval voordoet, zodat je snel terug bedrijfsklaar bent.
 • Administratieve boetes vanwege de overheid, contractuele boetes vanwege leveranciers van elektronische betaaldiensten en zelfs schadevergoedingen naar aanleiding van een schending van merk- of portretrechten worden (onder bepaalde voorwaarden) terugbetaald.

 

Uitsluitingen in een cyberverzekering voor kmo’s

Betekent dit dat je als bedrijf altijd en overal kunt terugvallen op je cyberverzekeraar, zelfs als je helemaal geen preventiemaatregelen neemt? Neen, dat zeker niet. Schade die optreedt door een cyberaanval, waarbij je zelf geen voorzorgen genomen hebt, wordt niet vergoed. Je laat toch ook de sleutels niet op je auto zitten als die ’s nachts op straat geparkeerd staat? Je zal dus zelf moeten zorgen voor een firewall, antivirussoftware, beveiligde toegangen tot je computers en je netwerk en back-ups, maar dat is toch logisch? Verder zal de verzekeraar niet tussenkomen voor cyberschade door terrorisme, het uitvallen van infrastructuur, openbare nutsvoorzieningen of van telecomoperatoren of door of het bewust schenden van wetten en instructies.

 

Wil je jouw IT-netwerk, en dus ook je bedrijf, beter beschermen?

Maak dan snel een afspraak.

Dan bespreken we samen met jou hoe we de best mogelijke cyberverzekering voor jouw activiteiten samenstellen.

Terug naar overzicht