Verzekering gewaarborgd inkomen en omzetverzekering: wat is het verschil?

Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen, of het nu door een ziekte of een ongeval komt. Het is dus belangrijk om daar tijdig bij stil te staan. U wilt namelijk niet plotseling zonder inkomen zitten. Om uw eigen inkomen te beschermen, neemt u best een verzekering gewaarborgd inkomen. Bent u zaakvoerder van een bedrijf? Dan is ook een omzetverzekering geen overbodige luxe. Wat beide verzekeringen precies voor u en uw bedrijf doen, leest u hier.

Wie onderschrijft de verzekering en wie ontvangt de uitkering?

Met een verzekering gewaarborgd inkomen beschermt u uw eigen inkomsten ingeval u voor een langere periode arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte. U betaalt de premies in eigen naam of via uw vennootschap en ontvangt zelf de rentes. Wanneer u een omzetverzekering neemt, beschermt u uw bedrijf tegen de arbeidsongeschiktheid van de zaakvoerder of een van de sleutelfiguren. Het is altijd de vennootschap die de omzetverzekering onderschrijft. Het verschil tussen de twee verzekeringen zit hem vooral in de begunstigde van de uitkering: uzelf bij een verzekering gewaarborgd inkomen, de vennootschap bij een omzetverzekering.

Cruciale rol voor de bedrijfsleider

Speelt de bedrijfsleider in een bedrijf een cruciale rol en zorgt hij voor een groot deel van de inkomsten? Dan krijgt die onderneming gegarandeerd een financiële dreun als die persoon arbeidsongeschikt wordt. Om te voorkomen dat uw bedrijf in slechte papieren terecht komt als u uitvalt, gaat u best een omzetverzekering aan. Het bedrag dat uw verzekeraar aan uw bedrijf uitbetaalt, compenseert het omzetverlies door uw afwezigheid en zorgt ervoor dat uw bedrijf alle lopende kosten kan blijven betalen. U kunt maximaal 60% van de omzet verzekeren en de premie is 100% fiscaal aftrekbaar als beroepskost. U kunt ook de arbeidsongeschiktheid van meerdere sleutelfiguren verzekeren. In dat geval is het enkel mogelijk om het gedeelte van de omzet te verzekeren waarvoor de betrokken persoon zelf verantwoordelijk is.

Wees gerust met een gewaarborgd inkomen

Wie als zaakvoerder plotseling uitvalt, komt zelf ook zonder inkomen te zitten. Wilt u ook voor uzelf een inkomen garanderen ingeval u voor een langere periode arbeidsongeschikt wordt? Dan is het aangewezen om een verzekering gewaarborgd inkomen te nemen. De uitkering die u van de overheid ontvangt, volstaat namelijk niet om alle kosten te blijven betalen en uw levensstandaard te behouden. Ook hier kunt u de premie die u betaalt integraal als beroepskost aftrekken.

De combinatie voor optimale zekerheid

Wilt u zowel uw zaak als uzelf zo goed mogelijk beschermen tegen arbeidsongeschiktheid? Combineer dan een polis gewaarborgd inkomen met een omzetverzekering. Zo bent u 100% gerust en hoeft u zich geen zorgen te maken in geval van arbeidsongeschiktheid.

 

Hebt u nog vragen over een omzetverzekering of een verzekering gewaarborgd inkomen?

Neem dan zeker contact met ons op om een afspraak te maken.

Samen bekijken we wat voor u en uw bedrijf de beste opties zijn.

Terug naar overzicht