Uw groene kaart wordt wit …

Vanaf 1 juli 2020 maakt de groene kaart, waarmee u kunt aantonen dat uw voertuig geldig verzekerd is, plaats voor een wit exemplaar. Daarnaast zal uw autoverzekeraar u deze kaart, die officieel internationale motorrijtuigenverzekeringskaart genoemd wordt, ook elektronisch mogen bezorgen. U kunt ze dan opslaan op uw computer of smartphone, of ze gewoon zelf printen.

Belangrijk is dat u het formulier kunt tonen (op papier of via uw smartphone) als de politie u daarom vraagt. Nog twee aandachtspunten:

  • Het is geen slecht idee om sowieso een papieren versie in de auto te leggen, voor het geval uw smartphone verloren raakt of gestolen wordt. Ook bestaat de kans dat een buitenlandse autoriteit de digitale versie niet aanvaardt.
  • Denk er ook aan om het document te delen met uw andere gezinsleden of gelegenheidsbestuurders die uw voertuig gebruiken. Zou dit vergeten, dan kan een papieren versie in de wagen soelaas brengen.

Er is een overgangsperiode voorzien tot 31 december 2021. Tot dan zijn dus ook groene kaarten nog geldig. Beschikt u dus na 1 juli 2020 nog over een groene en nog niet over en witte kaart, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U zal uw witte kaart dan ontvangen tegen de volgende vervaldag van uw polis.

Hebt u vragen over uw autoverzekering?

Contacteer ons dan zeker.

Terug naar overzicht