Hoe bescherm ik mijn tuingerief en tuinmeubels tegen diefstal?

Het zou maar eens bij u gebeuren… Uw tuin is net helemaal klaar voor de zomer, wanneer uw nieuwe loungeset en uw maairobot gestolen worden. Komt uw brandverzekering tussen? Welke tuinspullen zijn gedekt en welke niet? Hoe zorgt u ervoor dat u uw tuinspullen beter beschermt tegen diefstal? Allemaal vragen waarop wij het antwoord weten en waarmee we u graag helpen!

Tips om inbrekers het leven zuur te maken

U weet vast wel dat er aan meubels en gereedschap voor uw tuin een stevig prijskaartje hangt. Daarom is het ook logisch dat u al deze dure spullen zo goed mogelijk wil beschermen tegen inbrekers. Maar hoe doet u dat nu het best?

  • Neem de sleutels uit uw tuingereedschap, zoals een zitmaaier en leg ze op een veilige plek.
  • Maak uw tuinmeubels vast met een slot of een stalen ketting.
  • Laat geen tuinspullen zoals een robotmaaier in uw tuin rondslingeren, maar bewaar ze bijvoorbeeld in een tuinhuis, dat ook weer met een slot beveiligd is.
  • Plaats een beveiligd hek, zodat u de weg naar uw tuin verspert en inbrekers afschrikt.
  • Maak uw tuinmeubilair permanent aan de vloer vast. Dat betekent wel dat uw meubels ook in de winter buiten moeten staan.
  • Leg geen sleutel buiten onder een mat, want ook inbrekers weten dat dit vaak gedaan wordt.

Is uw tuingerief verzekerd in uw brandverzekering?

Stel dat er nu toch bij u thuis wordt ingebroken en ook uw tuinmeubels en gereedschap niet aan de inbrekers ontsnappen? Kunt u dan rekenen op uw brandverzekering?

  • Alles wat binnen staat, zoals in uw tuinhuis, wordt enkel gedekt door uw brandverzekering als u een diefstalwaarborg hebt. Dat is een optionele waarborg, waarvoor je een extra premie betaalt. Hebt u nog geen diefstaldekking? Contacteer ons en wij brengen dit voor u in orde.
  • Alles wat buiten staat, zoals tuinmeubels die niet verankerd zijn in de grond, wordt niet gedekt door uw brandverzekering en is dus niet beschermd tegen diefstal (zelfs al hebt u een diefstalwaarborg).

Let op! Zo’n diefstalwaarborg biedt enkel dekking bij inbraken die plaatsvinden nadat u deze diefstaldekking hebt genomen. U kunt dus niet, wanneer er onlangs bij u is ingebroken, nog snel zo’n diefstalwaarborg nemen in de hoop dat uw geleden schade toch nog gedekt wordt.

Wilt u graag uw tuingerief dat buiten staat ook beschermen tegen diefstal?

Dan neemt u best een waarborg die heel uw tuin dekt. Zo zijn al uw tuinspullen beschermd tegen diefstal. Daarnaast dekt zo’n waarborg ook schade aan uw tuin die bijvoorbeeld door een storm veroorzaakt is.

Wil u graag een offerte voor een bijkomende dekking voor uw tuin? Neem contact met ons op en wij helpen u met veel plezier!

Terug naar overzicht