Een extra diefstalwaarborg voor uw juwelen en schilderijen

Bent u een kunst- of antiekverzamelaar of hebt u dure juwelen in huis? En hebt u een diefstalwaarborg opgenomen in uw brandverzekering? Weet dan dat de standaardlimieten in zo’n diefstaldekking vaak niet volstaan om dure voorwerpen volledig te verzekeren. Hiervoor neemt u best een extra uitbreiding!

Uitbreiding van de dekking nodig

Een diefstalwaarborg is optioneel in een brandverzekering. Standaard bent u dus niet verzekerd tegen diefstal. Neemt u een diefstalwaarborg, dan dekt die de waarde van de gestolen goederen. Om onderverzekering te vermijden, is het belangrijk om regelmatig de verzekerde waarde van uw huis en inboedel aan te passen in uw polis. Zo wordt u steeds voor de correcte waarde vergoed. Wij helpen u daar graag bij.

Wanneer u dure voorwerpen in huis hebt, zoals een kunstwerk, antiek of juwelen, dan is de kans groot dat uw diefstaldekking niet volstaat om deze afdoend te verzekeren. De waarde van die dure spullen ligt immers hoger dan de dekkingslimiet per voorwerp in uw diefstalverzekering. Een aanvullende waarborg zal dus noodzakelijk zijn. Wij bekijken samen met u wat de beste oplossing is.

Vergeet ook niet om bij de aankoop van een nieuw kunstwerk, een verbouwing of uitbreiding van uw woning, uw verzekering te herbekijken. Een extra tip: bewaar alle aankoopfacturen en echtheidscertificaten en maak een inventaris met foto’s.

Preventieve maatregelen

Een (extra) diefstalwaarborg kan invloed hebben op de verplichte beveiliging in/van uw huis. Als u bijvoorbeeld een schilderij van een miljoen euro in huis hebt hangen en u dat graag tegen diefstal wilt laten verzekeren, dan zal de verzekeringsmaatschappij daar enkele beveiligingsvereisten tegenover stellen. U zult dan bijvoorbeeld een alarminstallatie (van een erkende installateur), inbraakwerende deuren of een kluis in huis moeten laten installeren. Fitrama overloopt samen met u de mogelijkheden. Als u ter preventie extra maatregelen neemt om uw huis tegen inbraak te beschermen, dan kunt u bij bepaalde verzekeraars trouwens op een vermindering van uw diefstalwaarborg rekenen.

Wij helpen u om een diefstaldekking op uw maat op te stellen en checken met u welke preventieve maatregelen u kunt en moet nemen om het diefstalrisico tot een minimum te herleiden. Neem dus zeker contact met ons op om een afspraak te maken.

Terug naar overzicht