Aan welke verzekeringen moet u denken als u een evenement organiseert?

Organiseert u binnenkort een bedrijfsevent, personeelsfeest, congres of workshop? Denk dan tijdig aan verzekeringen voor dit evenement. Zo bent u voorbereid op onvoorziene omstandigheden, zoals brand, vandalisme, diefstal, storm of lichamelijke ongevallen, die u als organisatie veel geld kunnen kosten. U hebt als organisator immers een bepaalde verantwoordelijkheid tegenover uw medewerkers, deelnemers en bezoekers. Met de juiste verzekeringen hoeft u zich geen zorgen te maken en kunt u met een gerust gevoel aan uw event beginnen.

Risico’s en gevaren inschatten

Er kan altijd wel iets foutlopen tijdens uw evenement. Als organisator kunt u in vele gevallen verantwoordelijk gesteld worden. Daarom is het erg belangrijk om op voorhand de risico’s en gevaren van uw evenement goed in te schatten en u ervoor te verzekeren. Wist u dat sommige verzekeringen zelfs verplicht zijn bij de organisatie van evenementen? We lijsten hieronder alle verzekeringen op die de moeite zijn om te bekijken als u binnenkort een evenement organiseert.

  • Objectieve Aansprakelijkheid Brand en Ontploffing

?U bent wettelijk verplicht om een verzekering Objectieve Aansprakelijkheid Brand en Ontploffing af te sluiten. Deze verzekering vergoedt schade die aanwezigen oplopen door een brand of ontploffing tijdens uw evenement. Wanneer u een zaal huurt, checkt u best even of de zaal zo’n verzekering al heeft. Vraag ook zeker een schriftelijke bevestiging. Heeft de zaal de verzekering niet, dan moet u die zelf afsluiten.

  • Burgerlijke Aansprakelijkheid

Deze verzekering dekt lichamelijke en materiële schade die een medewerker van het evenement aan derden berokkent. Dat gaat van uzelf, uw team en de vrijwilligers tot artiesten en sprekers.

  • Lichamelijke Ongevallen

Een verzekering Lichamelijke Ongevallen vergoedt lichamelijke schade die vrijwilligers en deelnemers oplopen tijdens uw evenement. Medische kosten worden vergoed en ook een invaliditeitsuitkering is voorzien in de polis.

  • Materiaalverzekering

Wanneer u voor uw evenement een zaal of materiaal huurt, kunt u contractueel aansprakelijk gesteld worden voor schade, als u de zaal of het materiaal niet terugbezorgt in de staat waarin u ze gekregen hebt. Voor de zaal kunt u een tijdelijke brandverzekering afsluiten – als die niet reeds voorzien is door de verhuurder. Voor het gehuurde materiaal kunt u een Allriskverzekering nemen.

  • Rechtsbijstand

Een verzekering Rechtsbijstand verdedigt uw belangen als organisator als er geschillen zijn met deelnemers, bezoekers, de eigenaar van de zaal, de verhuurder van materiaal...

  • BA Tent

Organiseert u een evenement in een tent? Dan bestaat er een polis BA Tent die u kunt afsluiten. Deze polis dekt materiële en lichamelijke schade als gevolg van het wegwaaien van de tent.

Van opbouw tot afbraak verzekerd

Wanneer u verzekeringen voor uw evenement afsluit, moet u de data van uw evenement doorgeven. Vergeet daarbij zeker niet de periode van de opbouw- en afbraakwerken erbij te rekenen. Zo bent u voor de volledige rit juist verzekerd.

Organiseert u binnenkort een evenement? Spring dan zeker even binnen in een van onze kantoren om de risico’s te bespreken. Samen bekijken we welke polissen we in uw evenementenverzekering opnemen. Maak een afspraak.

Terug naar overzicht