In 2019 stopte Danny Deyaert bij de bank- en verzekeringsgroep waar hij bijna 40 jaar werkte. Hij wilde zijn kennis en ervaring doorgeven aan de volgende generatie. Bijgevolg besloot hij om als zelfstandige aan de slag te gaan bij Fitrama.
40 jaar actief in bank- en verzekeringssector
Danny startte zijn carrière als bankkantoordirecteur. Na acht jaar stapte hij over naar de verzekeringssector. “Bij een grote Belgische verzekeraar maakte ik deel uit van een lokaal managementteam dat een 70-tal zelfstandige verzekeringskantoren aanstuurde. Na de fusie van een aantal banken met de verzekeraar in 1998 lag voor mij de focus op Employee Benefits voor de corporate klanten van de bank. In een latere fase begeleidde ik klanten uit de social-profitsector in de opstart en optimalisatie van hun Employee Benefits.”
Activiteiten bij Fitrama
“Toen ik eind 2019 stopte bij de verzekeringsgroep, wilde ik nog geen punt zetten achter mijn professionele carrière. Ik wilde de kennis en ervaring die ik de afgelopen 40 jaar heb opgedaan niet verloren laten gaan, maar doorgeven aan de volgende generatie. Eén van de pistes om dit te kunnen realiseren was om zelfstandige te worden bij Fitrama.
Ik kende Wesley en Gerrit van Fitrama al een tijdje. Onze waarden, visie en ambitie liggen dicht bij elkaar, waardoor een samenwerking bijna vanzelfsprekend was. De focus bij Fitrama ligt nu op Employee Benefits voor kmo’s en grote ondernemingen en social-profitinstellingen. , waar nodig in combinatie met de wet inzake overheidsopdrachten.”
War for talent
“De war for talent is in tijden van arbeidsschaarste erg prominent aanwezig. Werknemers kiezen een werkgever vaak op basis van hun imago. Een gepast loonpakket en vooral de communicatie erover is dan ook erg belangrijk. Bij Fitrama ondersteunen we werkgevers bij het opstarten en bijsturen van hun pakket Employee Benefits. We houden daarbij rekening met de specifieke gebruiken, regelgeving en omgevingsfactoren in de sector en het geografisch gebied van het bedrijf.”
Evolutie employee benefits
“In al die jaren dat ik al rond Employee Benefits werk, is er veel veranderd. Voor 2000 was het een relatief onbekend terrein. Het nettoloon dat je op je rekening kreeg, was het belangrijkste. Nadien zagen we de opmars van een meer geïndividualiseerde verloning met de invoering van het cafetariaplan als bekendste voorbeeld. Werknemers mogen dan voor een bepaald budget zelf kiezen waaraan ze het willen geven. Is voor hen een bedrijfswagen belangrijk? Nemen ze liever een elektrische fiets? Of vinden ze een hospitalisatieverzekering interessanter? Naarmate de beschikbare arbeid schaarser wordt, neemt de aandacht en noodzaak voor de optimalisatie van loonpakketten toe.
Zo zien we bijvoorbeeld dat het Waasland een moeilijke regio is om werknemers te vinden en ze te houden, door de enorme concurrentie van de haven in Antwerpen en Gent. Daarom moet je als werkgever creatief zijn in je loonvoorstellen. Een benchmarkstudie kan hier trouwens erg interessant zijn. Waar bevind ik mij qua verloning? Wat bieden concurrenten in dezelfde omgeving? Het is erg nuttig om te weten of je je sollicitanten een concurrentieel voorstel doet.”