Hoe wapent u uw bedrijf tegen cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is alomtegenwoordig. Daarom is het belangrijk dat bedrijven maatregelen nemen om zich hiertegen te beschermen. Phishing, ransomware en datalekken komen steeds vaker voor en vormen voor elk bedrijf een gevaar. Een uitgekiende IT-beveiliging is daarom cruciaal om crisissituaties te vermijden. Maar zelfs met de beste cyberbeveiliging bent u niet volledig immuun voor aanvallen … en daarom is een cyberverzekering onmisbaar voor elk bedrijf.

Wat is een cyberverzekering?

Een cyberverzekering beschermt uw bedrijf tegen de gevolgen van cybercriminaliteit. Hier zijn enkele scenario's waarbij een cyberverzekering enorm belangrijk kan zijn:

  • Een medewerker verspreidt onbewust een schadelijke bijlage in een e-mail, waardoor een virus vrij spel krijgt binnen uw netwerk.
  • Hackers stelen gegevens van uw klanten uit uw databases, met schade voor klanten en reputatieschade voor uw bedrijf tot gevolg.

Niet enkel voor grote bedrijven

Denkt u dat cybercriminelen het enkel op multinationals gemunt hebben, omdat daar het grote geld te rapen valt? Nee, ook kleinere kmo’s zijn doelwitten. De schade kan al snel oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Hoe helpt een cyberverzekering u?

Een cyberverzekering zorgt ervoor dat uw bedrijf zo snel mogelijk weer up and running is. Ook kunt u rekenen op een intensieve begeleiding door specialisten in diverse domeinen.

Enkele voorbeelden:

  • De schade die uw bedrijf lijdt, wordt vergoed. Denk aan:
  • Extra kosten die noodzakelijk zijn om uw onderneming operationeel te houden
  • Kosten voor het herstel van software en het opnieuw samenstellen van databestanden
  • Kosten voor het verwijderen van schadelijke software
  • De onderzoekskosten naar de oorzaak van de cyberaanval
  • Vaste kosten en gederfde winst tijdens de periode van de cyberaanval
  • De schade die veroorzaakt wordt aan uw klanten via uw IT-infrastructuur of netwerk, wordt vergoed.
  • Boetes (bv. in het kader van GDPR) kunnen onder bepaalde voorwaarden ook terugbetaald worden.

Tref ondanks uw cyberverzekering de nodige preventiemaatregelen

Kunnen rekenen op een cyberverzekering betekent niet dat u de nodige beveiligingsmaatregelen, zoals virusbeveiliging en regelmatige back-ups, niet meer moet nemen. Onze specialisten helpen u bij het identificeren van passende preventiemaatregelen voor uw bedrijf.

Hoeveel kost een cyberverzekering?

De premie die u betaalt voor een cyberverzekering hangt onder andere af van de waarborgen die u kiest, de grootte van uw onderneming, de gevoeligheid van uw IT-infrastructuur, uw activiteiten ... Belangrijk is dat uw cyberverzekering naadloos past bij uw bedrijf en uw activiteiten. Bij Fitrama zorgen we ervoor dat uw cyberverzekering echt maatwerk is.

Wilt u de juiste bescherming voor uw bedrijf? Maak nu een afspraak en wij bezorgen u snel een offerte voor een cyberverzekering.

 

Terug naar overzicht