Coronavirus: 3 vragen over reisbijstand en annulering

Heb je binnenkort een reis gepland en zit je met vragen over je reisbijstand in crisistijden van het coronavirus? Fitrama zet alles voor jou op een rijtje. 

1. Hoe komt mijn reisbijstandsverzekering tussen in het kader van het coronavirus? 

Indien je een reisbijstandsverzekering hebt afgesloten, heb je recht op medische hulp in het buitenland dankzij je verzekering. Word je in het buitenland getroffen door het coronavirus, dan kan je dus rekenen op je reisbijstandsverzekering. Als je een reisbijstandsverzekering hebt, zal je verzekeraar in het buitenland medische hulp bieden, uiteraard wel volgens de regels van de bevoegde autoriteiten in het desbetreffende land.

Wens je beroep te doen op je reisbijstandsverzekering in het buitenland, wanneer je geen medisch probleem hebt? Dan biedt je verzekering geen recht op bijstand voor de repatriëring naar België.

 

2. Ik raak in het buitenland besmet met het coronavirus. Welke kosten dekt mijn reisbijstandsverzekering?

Er zijn 3 types kosten die je reisbijstandsverzekering dekt in geval van ziekte door het coronavirus:

  1. Medische kosten
    Word je in het buitenland in een ziekenhuis opgenomen? Dan vergoedt je verzekeraar de medische kosten, conform aan de algemene voorwaarden en de vastgelegde vergoedingsgrenzen.
  2. Kosten voor het verlengen van een verblijf
    In sommige gevallen kan je beroep doen op je reisbijstandsverzekering bij een verlengd verblijf, omwille van een epidemie in het land van bestemming. Vraag best raad aan je verzekeraar.
  3. Terugbetaling van de kosten bij een vervroegde terugkeer
    Houden de kosten voor een vervroegde terugkeer verband met het uitbreken van een epidemie, zoals bijvoorbeeld coronavirus, in het land van bestemming? Dan biedt geen enkele verzekeraar dekking. 

 

3. Ik wens mijn reis te annuleren omwille van het coronavirus. Kan ik hiervoor mijn annuleringsverzekering aanspreken?

Het coronavirus is officieel benoemd tot epidemie. De meeste verzekeraars bieden geen terugbetaling bij annulering van een reis met een epidemie in het land van bestemming als oorzaak. Sommigen doen dat wel. Vraag best raad aan je verzekeraar.

 

Zit je verder met specifieke vragen over annulering en reisbijstand in het buitenland omwille van het coronavirus? Neem contact op en dan staan we je graag te woord.

Terug naar overzicht