Communie- of lentefeest zonder zorgen

Voor het communie- of lentefeest van uw zoon of dochter huurt u de plaatselijke parochiezaal, plaatst u een tent in de tuin of tovert u de leefruimte om tot een ware feestzaal. Maar bent u op al die locaties wel voldoende verzekerd?

Kiest u ervoor om het feest bij u thuis te laten doorgaan, dan zijn een brandverzekering en een familiale verzekering een absolute must. Sommige familiale polissen zijn erg uitgebreid en verzekeren zelfs gelegenheidshelpers en genodigden.

Plaatst u een tent in uw tuin, dan moet u hiervoor een schriftelijke toelating vragen aan de burgemeester en het politiereglement van uw gemeente respecteren.

Feest op locatie

Controleer zeker of in het huurcontract van de zaal een verzekering opgenomen is. Ga na wat er precies is verzekerd en wat de vrijstelling is. Is er geen verzekering voorhanden, sluit dan zelf een brandverzekering af.

“Vaak beschermt een brandverzekering meer dan alleen uw huis, zoals locaties die u huurt voor familiefeesten. Twijfelt u? Neem dan zeker contact met ons op.”

Wilt u op beide oren slapen? Dan kunt u aanvullend kiezen voor een verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid’ voor de schade die wordt veroorzaakt aan een genodigde. Of voor een verzekering die uw aansprakelijkheid dekt als organisator voor de lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan genodigden en derden, buren, personen die helpen bij de organisatie en de zaal.

Bron: AG Insurance

Terug naar overzicht