AssurMed: een nieuwe tool om ambulante kosten sneller terug te krijgen

Begin november lanceerde de Beroepsvereniging van de Verzekeringsondernemingen Assuralia een nieuwe digitale tool: AssurMed. In samenwerking met Belgische zorgverstrekkers en zeven aangesloten verzekeraars (AG Insurance, Allianz, AXA, Belfius Insurance, DKV, Ethias en Justitia), ontwierp Assuralia een platform dat facturen van huisartsen, tandartsen en kinesisten op een digitale en gestructureerde manier doorstuurt om u als patiënt sneller terug te betalen.

567 euro jaarlijkse ambulante kosten

De kosten voor ambulante medische kosten (kosten die gelinkt zijn aan een bezoek bij de huisarts, tandarts of kinesist) kunnen hoog oplopen zonder verzekering. Gemiddeld betalen we hier jaarlijks 567 euro voor. Met een verzekering ambulante zorgen, een hospitalisatieverzekering en/of tandverzekering krijgt u hier gelukkig een groot deel van terugbetaald. Het nieuwe platform AssurMed zorgt ervoor dat u uw ambulante medische kosten voortaan sneller terugbetaald krijgt.

Eenmalig toestemming geven voor gebruik AssurMed

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe tool, moet u eenmalig toestemming geven dat AssurMed uw persoonlijke gegevens mag gebruiken om terugbetalingen sneller te verwerken. Dat kan eenvoudig via www.assurmed.be of een deelnemend patiëntenportaal zoals Helena of binnenkort OxiCity. De actie is noodzakelijk volgens de GDPR-regels rond de overdracht en verwerking van medische gegevens.

Eens u toestemming heeft gegeven, stuurt de zorgverlener voortaan uw getuigschrift voor verstrekte hulp rechtstreeks door naar AssurMed. Dankzij de barcode op uw getuigschrift, kan uw verzekeraar uw gegevens meteen digitaal ophalen en de kosten sneller verwerken.

Graag een verzekering afsluiten?

Heeft u nog geen verzekering ambulante zorgen, hospitalisatie- en/of tandverzekering, maar wenst u er wel graag één? Neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat.

Terug naar overzicht