10 tips voor een veilige wintersportvakantie

Een verwittigd man is er twee waard, zo leert de volkswijsheid ons. Voorzichtigheid en een goede voorbereiding op een wintersportvakantie zijn uiterst belangrijk. Maar u kunt nog meer doen.

Naast de piste

  1. Wees voorbereid en neem uw Europese Ziekteverzekeringskaart mee. Op die kaart staat het nummer van bijstandscentrale.
  2. Zorg ervoor dat u de relevante polisnummers (reisverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering en hospitalisatieverzekering) bij de hand hebt.
  3. Rust uw wagen uit met winterbanden en neem ook steeds sneeuwkettingen, voldoende fluovestjes en een alcoholtester (Frankrijk) mee.

Op de piste

  1. Respecteer de signalisatie en begeef u nooit buiten de piste.
  2. Laat de bindingen van uw ski’s controleren door een professional. Zo verkleint u de kans op bijvoorbeeld ernstige knieblessures.
  3. Draag steeds een helm en een skibril.
  4. Neem geen onverantwoorde risico’s en stem uw snelheid op uw sportieve capaciteiten af. Vertraag in de zones voor beginnende wintersportbeoefenaars.
  5. Pas uw traject op de piste af op de mensen die lager skiën. Zij zien u namelijk niet komen.
  6. Ga steeds via de zijkant van de piste opnieuw naar boven.
  7. Bewaar de alcoholische drankjes voor de après-ski.

Aan uw gedrag op de piste kunnen we niets veranderen, maar wilt u goed verzekerd op skivakantie vertrekken, contacteer ons dan vandaag nog.

Terug naar overzicht