De voordelen van een omzetverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders in Waasmunster

Bent u voor uw bedrijf in Waasmunster op zoek naar een oplossing voor de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid? Dan is een omzetverzekering precies wat u nodig hebt. Als dan een van de sleutelfiguren van uw onderneming voor een langere periode ‘out’ is als gevolg van een ernstig ongeval of ziekte, hoeft u zich over de financiële kant alvast geen zorgen te maken. Dankzij de verzekering is uw omzetverlies ingedekt.

Wat is een omzetverzekering?

Hebt u er al eens over nagedacht wat er gebeurt als een van de sleutelfiguren in uw onderneming plots uitvalt en voor langere tijd arbeidsongeschikt is? U krijgt meer dan waarschijnlijk te maken met een aanzienlijke omzetsdaling. Uw inkomsten dalen, terwijl de maandelijkse vaste kosten gewoon door blijven lopen of zelfs stijgen, wanneer u bijvoorbeeld genoodzaakt bent om tijdelijk een extra werkkracht in te schakelen. Hebt u een omzetverzekering? Dan hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. De verzekeraar betaalt u een maandelijks bedrag uit, zodat de financiële gevolgen voor uw onderneming beperkt blijven.

Kenmerkende eigenschappen omzetverzekering

Een omzetverzekering heeft enkele specifieke kenmerken. Zo moet u bij het afsluiten een wachttijd kiezen, die bepaalt vanaf wanneer u de vergoeding uitbetaald krijgt. Als u voor een wachttijd van 50 dagen gaat, ontvangt u uw vergoeding vanaf de 50e dag. U kunt maximaal 60% van uw totale omzet verzekeren. Deze verzekering is ten slotte erg voordelig voor uw onderneming. De maandelijkse premie die u betaalt, is namelijk volledig fiscaal aftrekbaar. Waar wacht u nog op?

In welke gevallen is een omzetverzekering interessant?

Telt uw onderneming enkele sleutelfiguren die voor een groot aandeel van de inkomsten zorgen? Dan is het een slim idee om een omzetverzekering te nemen. Zo dekt u uw bedrijf in tegen het inkomensverlies dat u gegarandeerd te wachten staat als een van de zaakvoerders arbeidsongeschikt wordt. U kunt kiezen om één of meerdere personen in uw omzetverzekering op te nemen. Let wel op wanneer u meerdere personen verzekert. U kunt dan namelijk enkel het stuk van de omzet verzekeren waarvoor de persoon in kwestie specifiek verantwoordelijk is. 

Omzetverzekering of verzekering gewaarborgd inkomen?

Beide verzekeringen beschermen u tegen de financiële impact van arbeidsongeschiktheid. Het verschil tussen de twee verzekeringen zit hem in wie de verzekering onderschrijft en wie de premie ontvangt. Bij een omzetverzekering is het de vennootschap die de verzekering onderschrijft en de premies krijgt. Voor een verzekering gewaarborgd inkomen is dat de zelfstandige.

Wilt u zich optimaal beschermen tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid? Dan is een combinatie van beide polissen een uitstekend idee. Zo wordt het inkomensverlies van uw onderneming en dat van uzelf (gedeeltelijk) afgedekt ingeval van arbeidsongeschiktheid.

Om te weten te komen wat Fitrama voor u en uw bedrijf kan betekenen, neemt u contact met ons op om een afspraak te maken.

Terug naar overzicht