Scroll

u bent hier: home > particulieren > verzekeren > pensioen

Pensioen

oude man met zicht op zee

U kunt er niet om heen. Als u op uw oude dag uw levensstandaard wenst te behouden, moet u zelf zorgen voor een aanvullend pensioen. Dat kan via uw werkgever met een groepsverzekering. Maar ook via uw privévermogen kunt u op een fiscaalvriendelijke manier een extraatje opzij zetten.

Wilt u weten waar u staat, kom dan zeker langs voor een pensioenanalyse. Wij gaan op basis van uw huidige situatie na wat u nodig zult hebben op uw 65ste en stellen samen met u een plan op om dit doel te bereiken.

Pensioenspaarverzekering

Een interessante oplossing om aan pensioensparen te doen, is een pensioenspaarverzekering. Het levert u een fiscaal voordeel op dat 30% van de gestorte premie bedraagt. Die gestorte premie mag in 2013 jaarlijks maximaal € 940 bedragen.

Om dit fiscaal voordeel te genieten, moet een pensioenspaarverzekering wel voor minstens 10 jaar aangegaan zijn. Tijdens het contract moet u minstens 5 stortingen doen. U geniet dit voordeel tot aan de einddatum en dus tot u 65 bent.

Een pensioenspaarverzekering is meestal een levensverzekering van tak 21. U stort premies die de verzekeraar op een veilige manier zal beleggen.

Een tak 21-product biedt u:

  • een kapitaalsgarantie
  • een gegarandeerd rendement
  • een mogelijke jaarlijkse winstdeelname

Wij bieden ook TAK 23 aan in het kader van pensioensparen.

Een pensioenspaarverzekering is een veilige manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. In tegenstelling tot een pensioenspaarrekening bij de bank loopt u niet het risico dat uw rendement afkalft door een slechte economische conjunctuur.

Bovendien kunt u in dit contract nog andere waarborgen onderbrengen zoals een dekking invaliditeit of overlijden.